Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Meri-Lapin järjestökeskus Majakan jäsenkirje 1/2023

Luotu: 01.02.2023

Hyvää alkanutta vuotta Meri-Lapin järjestökeskus Majakasta. Monen yhdistyksen toiminta on pyörähtänyt jo käyntiin vireänä ja lopuillakin on vuoden ensimmäiset kokoukset sovittuna. Majakan varauskalenteri täyttyy vauhdilla, on ollut mukava nähdä talo täynnä elämää niin pitkään mukana olleiden toimijoiden, kuin uusien tuttavuuksienkin osalta.

Tänä vuonna jatkamme perustoiminnan osalta ennallaan. Teitä palvelevat:

INFO tilojen käyttöön liittyvissä asioissa:

                           info@pyt.fi p. 050 409 9683

TIETOTIIMI mm. mainosten tekoon, verkkosivuihin ja laiteongelmiin liittyvissä asioissa:

                           viestinta@pyt.fi p. 050 477 4328 tai 050 325 9432

JÄRJESTÖKOORDINAATTORI vapaaehtoistyöhön ja yhdistystoimintaan liittyvissä asioissa:

                           merja.simoska@pyt.fi p. 050 408 1922

Tiloissamme toimii lisäksi Eväitä Reppuun – osallisuutta ja osaamista järjestöistä (ESR) -hanke. Meri-Lapin alueen työntekijänä toimii Kati Kristo.kati.kristo@evaitareppuun.fi p. 044 493 1996.

Toiminnassa tulee olemaan uusia asioita. Jalkaudumme entistä aktiivisemmin toimialueen kuntiin, jotta te kaikki voisitte saada palvelua helpommin myös kasvokkain. Olemme liittyneet Lähellä.fi -verkostoon, jonka käyttöönottoon liittyen järjestämme koulutuksia. Kartoitamme tarvettanne uusille palveluille ja perustamme vapaaehtoistoiminnan resurssikeskuksen. Olemme aktiivisesti mukana erilaisissa verkostoissa, joihin ja joiden kautta viemme järjestökentän viestiä esimerkiksi hyvinvointialueen valmisteluun.

Helmikuun aikana järjestetään kaksi järjestöavustusiltaa. Torniossa 14.2. klo 17-19 Tornion järjestötalolla ja Kemissä 21.2. klo 17-19 Majakassa. Molempiin on mahdollista osallistua etänä.
Ilmoittautuminen Tornion avustusiltaan:
Ilmoittautuminen Kemin avustusiltaan:
Ilmoittautumiseen saat tarvittaessa apua ottamalla yhteyttä tietotiimiin.

Järjestämme yhteistyössä Kansalaisareenan kanssa Vapaaehtoistoiminnan messut Kemin kulttuurikeskuksessa torstaina 16.2. klo 12.30-16. Messujen aiheena on ”Opiskelijat vapaaehtoistoiminnan uutena voimavarana”. Yhdistyksenne voi varata maksuttoman messupöydän, jossa toiminnanesittelyn lisäksi voitte myydä pienimuotoisesti varainhankintatuotteitanne. Klo 13 alkavaan seminaariin voi osallistua paikan päällä tai Zoom -sovelluksen kautta. Seminaariohjelma on tämän kirjeen liitteenä. Seminaariosallistujille tarjotaan pullakahvit. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Merja Simoska merja.simoska@pyt.fi p. 050 408 1922.
Paikan päällä osallistuvat ja esittelypöytien varaajat ilmoittautuvat osoitteessa:
Etänä osallistuvat ilmoittautuvat osoitteessa:https://link.webropolsurveys.com/EP/323CBE0B5A2F4A5A
Ilmoittautumiseen saat tarvittaessa apua ottamalla yhteyttä tietotiimiin.

Keskiviikkona 22.3. klo 17-19 järjestämme Järjestöjen eduskuntavaalipaneelin. Paneeli järjestetään Majakassa ja paneelin vetäjänä toimii Lounais-Lappi -lehden päätoimittaja Matti Nikkilä. Ilmoittautumiset 19.3. mennessä. Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä ennakkokysymyksiä halutessasi. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua Teams -sovelluksen kautta.
Ilmoittautuminen osoitteessa:https://forms.office.com/e/msxTgyiwNw
Ilmoittautumiseen saat tarvittaessa apua ottamalla yhteyttä tietotiimiin.

Majakassa kokoontuville järjestöille olemme viime vuonna aloittaneet Hyvikki-toiminnan. Keittiön jääkaapissa ja pakastimessa olevat tuotteet ovat vapaasti hyödynnettävissä omiin kokoustarjoiluihinne ja muuhun Majakan tiloissa tapahtuvaan toimintaan. Hyvikki on kauppojen hävikkiruokaa, jonka lajittelevat ja pakkaavat suoraan kaupoissa SPR:n Meri-Lapin osaston vapaaehtoiset. Hyvikkiä voi tiedustella myös muuhun toimintaanne, erityisesti, jos se kohdistuu heikommassa asemassa oleviin ihmisiin tai jos toiminnan tarkoitus on esimerkiksi kannustaa osallistujia valmistamaan ruokaa itse.

Olemme hankkineet lisää tilaa yhdistysten omien tavaroiden säilyttämiseen. Jos teillä on sellaisia tavaroita, mitkä voisivat olla yhdistysten yhteisessä käytössä (leluja, astioita tms.), tarvitsette hyllytilaa tai lukittavia peltikaappeja, olkaa yhteydessä infoon.

Muistattehan, että Majakkaverkoston uutiskirje ilmestyy joka toinen keskiviikko. Materiaali ja yhteydenototviestinta@pyt.fi. Uutiskirjeen voi tilata osoitteessa:http://eepurl.com/gMABvr ja edelliset uutiskirjeet voi lukea osoitteessa:https://www.järjestötieto.fi/majakka-ry/uutiskirje.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita toiminnan kehittämiseen teidän tarpeenne huomioiden. Olemme täällä teitä varten 😊

Ystävällisin terveisin,

Meri-Lapin järjestökeskus Majakan väki:

Tytti Kumpulainen                     toiminnanjohtaja p. 050 475 4340
Merja Simoska
                          järjestökoordinaattori p. 050 408 1922
Jussi Henriksson                       järjestösihteeri p. 050 409 9683
Alexei Alexeev                           tietokoordinaattori p. 050 477 4328
Tuomas Lakela                          viestintäassistentti
Sepi Martimo                             it-tuki

Sähköpostiosoitteemme ovat muodoltaan etunimi.sukunimi@pyt.fi

Lisätietoa toiminnastamme löydät:

Verkkosivut: järjestötieto.fi

Facebook: jarjestokeskusmajakka

Instagram: meri_lapin_jarjestokeskus

Liitteet:

Hyvikkiohjeistus

Järjestökeskus Majakan hinnasto 2023

Vapaaehtoistoiminnan messujen seminaariohjelma

Tulostettava PDF-versio tästä jäsenkirjeestä