Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Majakan jäsenkirje 2/2023

Luotu: 16.05.2023

Aurinkoista kevättä Meri-Lapin järjestökeskus Majakasta! 🌞 Kesä lähestyy vauhdilla, joten kannattaa jo suunnitella Majakan kokoustilojen varaamista kesälle ja syksylle. Varaukset voi tehdä Majakan infoon sähköpostitse, puhelimitse tai paikan päällä Majakassa (yhteystiedot kirjeen lopussa). Varaukset kannattaa tehdä ajoissa, ennen kuin varauskalenteri täyttyy. Nopeat syövät hitaat!

Majakan henkilöstö on saanut uusia vahvistuksia huhtikuussa. Timo Pesonen aloitti työt tietotiimissä IT-tukihenkilön tehtävissä ja Marika Hentonen infossa järjestöavustajan tehtävissä.

Järjestämme Meri-Lapin toimijatreffit Kemissä 24.5. klo 17-19 Majakassa ja Torniossa 30.5. klo 17-19 Tornion Järjestötalolla. Aiheena Harrastamisen Suomen malli, vapaaehtoistoiminnan resurssikeskus ja Lähellä.fi. Treffeille voi osallistua etänä. Ilmoittautuminen: .

Tiloissamme toiminut Eväitä Reppuun – osallisuutta ja osaamista järjestöistä (ESR) -hanke päättyy 31.6. Hanke järjestää osaamismerkki -työpajan 23.5. ja 25.5. Osaamismerkin aiheena on ohjaaminen järjestössä. Lisätietoja tästä linkistä. Ilmoittautumiset: Kati Kristo, kati.kristo@evaitareppuun.fi p. 044 493 1996.

Ikääntyvien elämänkaariverkosto kokoontuu etänä Teamsissa 25.5. klo 10-11.30. Uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Ilmoittautuminen: https://bit.ly/ikäelämäverkko. Lisätietoja verkostosta löydät tästä linkistä.

Majakan kiertävän järjestöpisteen seuraavat ajat ovat: Keminmaan Kallinranta 2.6. klo 8-16, Tervolan seurakuntakeskus 5.6. klo 8-16 ja Ylitornion kirjasto 15.6. klo 10-16.30. Tule juttelemaan yhdistysasioista Majakan järjestökoordinaattorin, Merja Simoskan, kanssa! Lisäksi Majakan tietokoordinaattori, Alexei Alexeev, on Tornion Järjestötalolla joka keskiviikko klo 8-16 (pois lukien virkistyspäivinä) antamassa yhdistyksille tukea tietotekniikan ja viestinnän kanssa.

Järjestötoiminnan peruskurssi järjestetään 6.9. alkaen. Kurssi koostuu viidestä kerrasta, joista voi osallistua joko valittuihin tai kaikkiin. Osallistua voi paikan päällä Majakassa tai etänä Teamsissa. Koulutus on jäsenille maksuton, muille 5 €/kerta. Kouluttajana toimii osaamisalavastaava Maarit Pulkkinen Koulutuskuntayhtymä Lappiasta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: .

Majakka on aktiivisesti mukana Lähellä.fi-verkostossaLähellä.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tapahtumat ja toiminnan yhteen paikkaan. Kannattaa ehdottomasti rekisteröidä oma yhdistys palveluun ja laittaa sinne toimintaa kaikille näkyväksi. Lisätietoja palvelusta saa Lähellä.fi-infotilaisuuksissa: https://www.lahella.fi/infot-ja-koulutukset tai ottamalla yhteyttä Majakan tietotiimiin (yhteystiedot kirjeen lopussa).

Tuo yhdistyksesi näkyväksi elokuun 2023 Kotikulmilta-lehden järjestöliitteessä! Lisätietoja ja hinnasto osoitteessa:. Varaukset ja tiedustelut osoitteeseen viestinta@pyt.fi.

Keittiön jääkaapissa ja pakastimessa olevat Hyvikki-tuotteet ovat hyödynnettävissä Majakassa kokoontuvien järjestöjen tarjoiluihin. Hyvikkiä voi tiedustella myös muuhun toimintaanne, erityisesti, jos toiminta kohdistuu heikommassa asemassa oleviin ihmisiin.

Olethan jo meidän uutiskirjeemme tilaajalistalla? Majakkaverkoston uutiskirje on heinäkuussa tauolla, mutta muulloin se ilmestyy joka toinen keskiviikko. Juttuvinkit voi lähettää sähköpostitse: viestinta@pyt.fi. Uutiskirjeen voi tilata osoitteessa:  ja edelliset uutiskirjeet voi lukea osoitteessa: https://www.järjestötieto.fi/majakka-ry/uutiskirje.

Voit tukea Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry:n toimintaa tilaamalla kokouskahvituksen Majakasta tai ostamalla Kakkutukun keksejä ja karkkeja infosta. Uusi erä tuotteita saapuu pian! Lisäksi voit kysyä räätälöityä tarjousta lyhyisiin koulutuksiin esimerkiksi verkkosivujen päivittämiseen, sosiaalisen median kanavien käyttöön tai taloushallintaan liittyen. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on haastava, joten monenlaisia pieniä puroja tilanteen parantamiseksi tarvitaan.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita toiminnan kehittämiseen teidän tarpeenne huomioiden. Olemme täällä teitä varten! 😊

Tilojen käyttöön liittyvissä asioissa teitä palvelee Majakan info:
info@pyt.fi p. 050 409 9683
Mainosten tekoon, verkkosivuihin ja laiteongelmiin liittyvissä asioissa Majakan tietotiimi:
viestinta@pyt.fi p. 050 477 4328 tai 050 325 9432
Vapaaehtoistyöhön ja yhdistystoimintaan liittyvissä asioissa Majakan järjestökoordinaattori:
merja.simoska@pyt.fi p. 050 408 1922

Ystävällisin terveisin,
Meri-Lapin järjestökeskus Majakan väki:
Tytti Kumpulainen – Toiminnanjohtaja, p. 050 475 4340
Merja Simoska – Järjestökoordinaattori, p. 050 408 1922
Jussi Henriksson – Järjestösihteeri, p. 050 409 9683
Alexei Alexeev – Tietokoordinaattori, p. 050 477 4328
Tuomas Lakela – Viestintäassistentti
Timo Pesonen – IT-tukihenkilö
Marika Hentonen – Järjestöavustaja

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@pyt.fi

Lisätietoja toiminnastamme
Verkkosivut: järjestötieto.fi/majakka-ry
Facebook: jarjestokeskusmajakka
Instagram: meri_lapin_jarjestokeskus

Tulostettava PDF-versio