Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Sote-, hyte- ja järjestötoimija – Suunnitellaan yhdessä timanttista järjestöyhteistyötä Lapin hyvinvointialueelle!

Tule mukaan vaikuttamaan siihen, millainen on järjestöjen rooli tulevalla Lapin hyvinvointialueella. Järjestämme laajalla toimijajoukolla Kemissä ja Torniossa Timanttiset Työpajat, joiden ajatuksena on koota eri alojen edustajat yhteen pohtimaan järjestöyhteistyötä. Yhteiskehittämisprosessi on suunniteltu ja se myös toteutetaan yhteistyössä Lapin järjestöjä kokoavien tahojen kanssa.

Tilaisuudet sisältävät pullakahvien lisäksi työpajatyöskentelyä, ideointia sekä näkökulmien vaihtamista. Työpajatyöskentelyn teemoina ovat muun muassa jo olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen tarkastelu, eri toimijoiden timanttisen yhteistyön hahmottelu sekä miten se konkreettisesti toteutuu Lapin hyvinvointialueella ja mitä kompastuskiviä matkalla on taklattu.

Alueelliset työpajat on pyritty järjestämään työpäivien päätteeksi niin, että sekä järjestö- ja yhdistystoimijoiden että kuntien sote- ja hyte-toimijoiden olisi mahdollisuus osallistua niihin. Kemin tilaisuus järjestetään 27. syyskuuta Lumilinnassa ja Torniossa 28. syyskuuta Torandassa. 

Alla olevasta aikataulusta löydät myös Lapin alueelliset tapaamiset sekä kaikille avoimen etätapaamisen. Tilaisuudet järjestetään alueilla, joissa on järjestöjä kokoava taho kuten järjestökeskus, järjestötalo tai muu toimija. Syksyllä toteutetaan myös kysely, jolla kerätään tietoa samoista teemoista kuin työpajatyöskentelyssä.

Sote-rakenneuudistus Lapissa -hankkeen yhtenä tavoitteena on edistää Lapin sote-keskusten järjestöyhteistyötä. Nyt järjestettävissä tilaisuuksissa kohtaavat kuntien, sote-keskusten ja kuntayhtymien järjestöyhdyshenkilöt, hyvinvointikoordinaattorit, sote-ammattilaiset, Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisohjelmien kehittäjät sekä järjestöjen ja yhdistysten toimijat. Tilaisuuksiin kutsutaan myös sote-johto ja päättäjät.

Alueelliset live-tilaisuudet
Rovaniemi 30.8 klo.15-17.30
Sodankylä 1.9 klo.15-17.30
Inari 14.9 klo.15-17.30
Kemijärvi/Itälappi 20.9 klo.15-17.30
Kemi 27.9 klo.15-17.30
Tornio 28.9 klo.15-17.30

Kaikille avoin etätilaisuus
24.9 klo.13-15

Pyydämme etukäteisilmoittautumista, jotta voimme varautua riittävin tarjoiluin live-tapaamisissa.

Lisätietoja: Heljä Rahikkala, osallisuuskoordinaattori, etunimi.sukunimi@kolpene.fi

Ilmoittautumislinkkihttps://link.webropol.com/s/timanttinen-yhteistyo-tilaisuudet

Juliste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *