Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 39/2022

Pääkirjoitus: Demokratiaa on vaalittava joka päivä

Viime viikko alkoi päivällä, jona tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Euroopan ensimmäisen fasistihallinnon noususta valtaan Italiassa. Aate levisi ja aiheutti tuhoa kautta mantereen ja maailman. Totalitaariset hallinnot vakiinnuttavat aina asemansa vaientamalla heti kriittiset äänet, vapaan kansalaisyhteiskunnan. Nyky-Suomessa ollaan kaukana tästä, mutta siitä huolimatta demokratian ja kansalaisvapauksien suojelun täytyy aina olla yhteiskuntapolitiikan ytimessä. Valtion on tärkeää selkeyttää oma kansalaisyhteiskuntapolitiikkansa.

Ajankohtaista: SOSTEn hallitus teki opintomatkan Tukholmaan

”Opintomatkamme vahvisti myös käsitystä, että Ruotsissa ja Suomessa keskustellaan hyvin samankaltaisista asioista. Meille esiteltiin rahapeliyhtiö Svenska speliä ja Ruotsin apteekkijärjestelmää”, kertoo SOSTEblogissa Pia Sundell, joka on SOSTEn hallituksen jäsen ja Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja. Lue hänen matkabloginsa.

På svenska: SOSTEs styrelse gjorde ett studiebesök till Stockholm

Demokratian tila ja tulevaisuus -seminaari 29.11.

Aihetta käsitellään suomalaisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta oikeusministeriön seminaarissa 29.11. kello 13–15.30 Säätytalossa. Osallistua voi myös verkossa.

Tervetuloa 17.11. Tehostamo-työpajaan

SOSTEn järjestämä työpaja torstaina 17.11. kello 12–14 auttaa hahmottamaan, miten Tehostamo-sovelluksella voi helpottaa jäsenyhteisöjen keskinäistä tukea ja sparrausta järjestön tukitoimintoihin liittyvissä asioissa, kuten HR, taloushallinto tai tietotekniikka. Tilaisuus on tarkoitettu järjestön tuki- ja jäsenyhteisöpalveluja kehittäville.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

SOTE-uudistus: Uusi järjestöasiantuntija Järjestöjen sote-muutostukeen

SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostamassa Järjestöjen sote-muutostuessa on aloittanut marraskuussa järjestöasiantuntijana Milla Kajanne. Hän työskentelee järjestöasiantuntijana Helsingin, Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan alueilla, ja hänen kotiorganisaationsa on HyTe ry. Tutustu Millaan tarkemmin HyTe ry:n verkkosivuilla.

Uudet jäsenet: Tutustu uusiin jäseniimme

SOSTEn hallitus on hyväksynyt uusia jäseniä. Lämpimästi tervetuloa:

Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n tarkoituksena on sosiaalipoliittisena yhteistoimintajärjestönä toimia sosiaaliturvan, terveyden ja muun sosiaali- ja terveyspolitiikan alalla toimivien yhdistysten, laitosten ja muiden sosiaalipolitiikasta kiinnostuneiden yhdyssiteenä, sekä toimia jäsenistönsä toimintaedellytysten lisäämiseksi ja vaikuttaa toimialueensa väestön hyvinvoinnin edistämiseksi.

Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry:n tarkoituksena on lisätä kuntalaisten hyvinvointia edistämällä yhdistysten keskinäistä ja yhdistysten ja alueen muiden toimijoiden yhteistyötä, tehostamalla yhdistysten yhteistä näkyvyyttä ja vaikuttamistoimintaa sekä vahvistamalla yhdistysten toimintaedellytyksiä.

Teemaviikko: Nyt on Miesten Viikko

Isänpäivään päättyvän Miesten Viikon teema 2022 on Miesten parissa tehtävä työ ja sen tulevaisuus. Miesten henkinen ja fyysinen hyvinvointi heijastuu perheisiin ja koko yhteiskuntaan. Niinpä miesten parissa tehtävän työn hyödyt ovat merkittäviä, koska juuri miehet edustavat epäsuhtaisen suurta osaa vaikkapa sosiaalityön asiakkaista. Tällä viikolla järjestetään miesten hyvinvointia tukevaa toimintaa ja tapahtumia sekä nostetaan esiin miehiä koskevia yhteiskunnallisia teemoja. Lue lisää miestenviikko.fi:stä.

14.–20.11. vietetään Aivovammaviikkoa

Tarkoitus on lisätä tietoa aivovammoista, tehdä aivovammatyötä näkyväksi sekä kumota väärää tietoa ja hälventää epäluuloja. Vaikka tietous on lisääntynyt, jotkut käyttävät yhä aivovamma-sanaa haukkumanimenä. Lue lisää ja katso teemaviikon tapahtumat juhlavuottaan viettävän Aivovammaliitto ry:n sivuilta.

SOSTEkirje luettavissa täällä