Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 33/2022

Pääkirjoitus: Kohti sotepol-päiviä

Sosiaali- ja terveyspolitiikassa tapahtuu paljon, suunnitteilla on suuri sosiaaliturvaremontti ja käytäntöön on juuri siirtymässä historiallinen palvelujärjestelmän uudistus. Lisäksi parhaillaan uudistetaan suurta määrää muuta ihmisten hyvinvoinnin kannalta keskeistä lainsäädäntöä. Järjestöillä on ollut ja on jatkossa merkittävä vaikuttamistehtävä ihmisten äänenä. Parhaiten se kantaa yhdessä suunnitellen ja toteuttaen.

SOSTEN TAPAHTUMAT: 11.–12.10.2022 | Säätytalo Helsinki + etä | Ohjelmassa 5 eri teemaa 

Riittävätkö hyvinvointialueiden rahat palveluiden järjestämiseen?

Onko sote-palvelut vaarassa vai pystyvätkö hyvinvointialueet tarjoamaan kaikki tarvittavat palvelut ensi vuonna? Miten taataan yhdenvertaiset palvelut ikääntyvässä Suomessa niukkenevien rahavirtojen aikana? Ovatko heikoimmassa asemassa olevat ihmiset sote-uudistuksen häviäjiä vai voittajia? Voiko palveluita parantaa samalla, kun tehokkuutta vaaditaan lisää? Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastauksia Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivien Suuressa rahakeskustelussa. 

Ajankohtaista: Järjestöbarometri 2022: Järjestöt merkittäviä digituen tarjoajia

Sosiaali- ja terveysjärjestöt ovat muun toimintansa ohella tärkeitä digitaitojen opettajia ja digituen antajia. 5.10. julkistettavan Järjestöbarometrin ennakkotulos kertoo, että yli puolet valtakunnallisista järjestöistä ja noin kolmasosa paikallisyhdistyksistä tarjoaa digitukea jäsenilleen ja kohderyhmilleen. Lue lisää.

SOSTE uudisti verkkosivujaan

SOSTEn uudistetut verkkosivut ovat nyt avattu. Uudistuksen tavoitteena on ollut parantaa tietojen löytymistä sekä liikkumista verkkosivuilla. Sivuston koko navigointi on uudistettu, jotta se palvelisi paremmin verkkosivujen käyttäjiä. Otamme mielellämme vastaan palautetta uudistetuista sivuista. Lähetä palautteesi viestintäpäällikkö Sami Liukkosellesami.liukkonen@soste.fiTutustu verkkosivuihin.

Teemapäivät: Maailman sydänpäivä

Maailman sydänpäivänä kannustetaan helposti hyviin ja huokeisiin ruokavalintoihin. Kansainvälistä Maailman sydänpäivää vietetään vuosittain syyskuun 29. päivä. Teemapäivän tavoitteena on kiinnittää huomio sydämiin ja kannustaa tekoihin sydänten terveyden hyväksi. Lue lisää.