Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 28/2023

PÄÄKIRJOITUS

Avustusasetuksen uudistus järjestöille pettymys
Veikkausvoittovarajärjestelmän päättyessä pitää uudistaa myös asetukset, jotka käsittelevät sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustamista. Järjestöt asettivat niiden uudistamiseen paljon toiveita, koska poliittinen ja yhdessä parlamentaarisesti muodostunut tahtotila oli järjestömyönteinen. Siksi asetusluonnos on järjestöille pettymys, erityisiä askeleita parempaan ei oteta, vaikka siihen ohjaisi uusi hallitusohjelmakin. Sen sijaan siellä on muotoiluja, jotka johtaisivat järjestöjen kannalta todella huonoon suuntaan.

SOSTEn hallitus hyväksyi viime viikolla asiasta lausuntomme. Toivottavasti siitä on hyötyä jäsenillemme, ja toivottavasti se otetaan sosiaali- ja terveysministeriössä vakavasti.

Lue lausuntomme: Sote-järjestöjen avustamista koskeva asetusluonnos ei tyydytä järjestöjä

Orpon hallitus lupaa: Veronkevennyksiä keskituloisille ja leikkauksia heikoimmassa asemassa oleville


Hyvinvointitaloudessa kasvu ei ole vain bruttokansantuotteen kasvua vaan myös ihmisten hyvinvoinnin kasvua. Tälle ajattelutavalle perustuu suomalainen hyvinvointiyhteiskunta. Hallituksen politiikkaa tulee kasvattamaan eriarvoisuutta, kun veronkevennykset keskituloisille rahoitetaan leikkauksilla köyhimmiltä. Taloustieteilijät eivät kannata Orpon hallitusohjelman leikkauksia, kirjoittaa SOSTEn pääekonomisti Anni Marttinen SOSTEblogissa. Lue lisää blogista.

Lue koko SOSTEkirje täältä.