Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 21/2023

Luotu: 31.05.2023

Pääkirjoitus: SOSTE, järjestöt ja hyvinvointialueet

Hyvinvointialueet ovat käynnistäneet toimintansa suuremmitta vaikeuksitta. Alijäämät huolettavat, kuntien kanssa tehtävän työn rajapinta hakee paikkaansa, yhteistyö järjestöjen kanssa nähdään tärkeänä, järjestöavustukset mietityttävät. Näin tiivistäisin kevään aikana tekemämme aluekiertueen saldon, kun SOSTE yhdessä alueellisten toimijain kanssa tapasi hv-alueiden johdon.

Osana SOSTEn strategiatyötä linjataan SOSTEn suhdetta alueelliseen toimintaan ja yhteistyöhön. Siihen liittyvä palaute on arvokasta, ja otamme sitä mielellämme vastaan.

Hallitusneuvottelut: Sosiaalibarometrin 2023 ennakkotieto

Työnteon kannusteet paranevat parhaiten palveluja tarjoamalla ja aktiivisuudesta palkitsemalla

”Hallitusohjelmaneuvotteluissa etsitään ratkaisuja työllisyysasteen nostoon, ja sosiaaliturvan leikkaaminen voi vaikuttaa houkuttelevalta keinolta työntekoon kannustamiseksi. Asiantuntijat Kelassa ja työllisyyspalveluissa kuitenkin näkevät täysin erilaisten ratkaisujen johtavan parhaiten ihmisten työllistymisen”, sanoo SOSTEn erityisasiantuntija Anna Järvinen. Lue lisää SOSTEn uutisesta.

SOSTEn tapahtumat: Save the date: Järjestöjen viestintäpäivä 16.11.

Merkitse jo kalenteriisi torstai 16.11. kello 9–16. Silloin SOSTE järjestää ensimmäistä kertaa Järjestöviestinnän päivän, joka tarjoaa erinomaisen tilaisuuden oppia ja kehittää järjestöjen viestintää. Viestinnän ja vaikuttamisen koulutuspäivä on suunnattu jäsenjärjestöjemme viestijöille, asiantuntijoille ja johtajille. Järjestämme tapahtuman elokuvateatteri BioRex Triplassa Helsingin Pasilassa.

Rahoitushaut: CERV-rahoitusohjelman haut

CERV on EU:n rahoitusohjelma, jolla tuetaan erityisesti kansalaisjärjestöjä EU-maissa. Rahoitusta on nyt haettavissa yhdenvertaisuuden edistämiseen sekä rasismin, muukalaisvihan ja syrjinnän torjuntaan. Haku sulkeutuu 20.6. kello 17 Brysselin aikaa. Haussa on rahoitusta myös kansalaisten aktiivisuuden ja osallistumien edistämiseen, painopisteinä muun muassa demokraattinen, ilmasto- ja ympäristöaiheinen osallistuminen, disinformaation torjunta ja medialukutaidon edistäminen. Tämä haku sulkeutuu 5.9. kello 17 Brysselin aikaa. Lue lisää oikeusministeriön sivuilta.
Katso Webinaarit-palstasta näihin hakuihin liittyvät infotilaisuudet.

Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -hankehaku auki

Onko sinulla ideoita, miten lastensuojelua tulisi uudistaa innovatiivisesti? Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -ohjelman rahoitushaku on avattu koko maassa. Järjestöillä on tärkeä rooli lastensuojelun kehittämisessä, ja ne voivat hakea rahoitusta yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa. Hankehakijoita palvelee SOILA Sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa -koordinaatiohanke, joka järjestää hankehakua tukevia tilaisuuksia yhteistyössä rakennerahaston ELYjen kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan SOILAn verkkosivuilla thl.fi/soila. Rahoitushaku on auki 2.10. asti.

Hyvä tietää: Järjestöhopping yli kielirajojen

Oletko kiinnostunut siitä, miltä työ suomenruotsalaisissa kansalaisjärjestössä näyttää? Förbundsarenan lanseeraa Järjestöhopping-yhteistoimintamallin, jossa sinä suomenkielisen kansalaisjärjestön työntekijänä saat mahdollisuuden tutustua lähemmin suomenruotsalaiseen organisaatioon ja sen työntekijöihin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen lyyti.fi:ssä.

Patentti- ja rekisterihallitus kutsuu mukaan kehittämään verkkosivujaan

Löysitkö etsimäsi tiedon prh.fi- tai ytj.fi-sivuilta? Pääsitkö palveluiden äärelle nopeasti? Olivatko ohjeet ymmärrettäviä vai pitikö soittaa perään? Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) perustaa asiakasyhteisön tukemaan prh.fi- ja ytj.fi-sivustojen rakenneuudistusta. Suunnittelussa edetään asiakokonaisuus kerrallaan, joten vaikka olisit kiinnostunut vain tietystä osasta PRH:n laajaa tietovalikoimaa, pääset vaikuttamaan osallistumalla kehitystyöhön. Lue lisää PRH:n sivuilta.

Lue SOSTEkirje kokonaisuudessaan täältä