Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 17/2023

Luotu: 03.05.2023

Pääkirjoitus: Ensimmäinen suurtapahtuma koronan jälkeen

SOSTEn yksi perustehtävistä on rakentaa tilaisuuksia jäsentemme keskinäisille ja jäsenten ja muun yhteiskunnan kohtaamisille. Näissä keskeinen rooli on aina ollut suurtapahtumilla, joita olemme perinteisesti järjestäneet vuosittain. Korona esti kokoontumiset, joten viimeviikkoinen SOSTETalk! Jyväskylässä oli ensimmäinen iso yhteentulo neljään vuoteen. Tapahtuman tunnelma ja pikapalautteet ovat selkeä osoitus siitä, että virtuaaliset yhteydet eivät lähellekään korvaa kasvokkaisia kohtaamisia. Seuraavan kerran kohtaamme suurella joukolla parin vuoden päästä Helsingissä.

Ajankohtaista: Enemmän rahaa järjestöjen ydintoimintaan yhteistyöllä

Selvitysmies Panu Laturi selvittää uusia tapoja sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöhön SOSTEn Tukipalvelu- ja toimitilayhteistyö -hankkeessa. Tavoitteena on, että järjestöt voisivat tulevaisuudessa käyttää rahojaan enemmän tärkeään perustoimintaansa, jolloin se pystytään pitämään vahvana. Laturin mukaan selvitystyö on käynnistetty, koska järjestöjen toiminta-avustukset tulevaisuudessa todennäköisesti pienenevät.

Kysyimme Invalidiliiton toimitusjohtaja Janne Juvakalta ja Monimuotoiset perheet -verkoston johtavalta asiantuntijalta Anna Moringilta, mitä mieltä he ovat yhteistyöstä.

Lue lisää SOSTEn uutisesta

Pohjoismainen työvoimapalvelumalli susi jo syntyessään

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille vuoden 2025 alussa. Toimimatonta järjestelmää ei pelasteta rakenteellisilla uudistuksilla, kirjoittavat SOSTEn erityisasiantuntija Päivi Kiiskinen ja tutkija Linda Typpö SOSTEblogissa. Sosiaalibarometrin vastaukset ovat karua luettavaa. TE-toimistojen työntekijät kertovat: ”Nyt voimavarat menevät kaikkien tasapäiseen palveluun, jolloin osalle järjestetään turhaa palvelua ja osa saa liian kevyttä palvelua.”

Lue lisää blogista

Teemaviikot: Ilmoita järjestösi toiminta mukaan Voi Hyvin -viikkoon

Lähellä.fi-verkosto järjestää 29.5.–4.6. Voi Hyvin -kampanjan, joka nostaa esiin hyvinvointia lisäävää järjestöjen toimintaa. Mukaan voi ilmoittaa mitä tahansa kaikille avointa ja maksutonta järjestöjen toimintaa, jonka tarkoitus on lisätä osallistujiensa henkistä, fyysistä tai sosiaalista hyvinvointia. Verkosto markkinoi ilmoituksia eri puolilla Suomea. Ilmoita toimintasi kampanjaan hyvissä ajoin ja lue ohjeet lähellä.fi:ssä.

SOSTEkirje on luettavissa täällä