Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 13/2023

Luotu: 05.04.2023

Pääkirjoitus: Tasaiset vaalit

Suomeen on valittu uudet ylimmän vallan käyttäjät neljäksi vuodeksi. Tuloksesta ennakoitiin hyvin tasaista ja sellainen siitä tuli. Hallituksen muodostamisesta povataan vaikeaa, hitaasti kiiruhtamalla saataneen vankempi pohja. SOSTEn hallitusohjelmatavoitteet otettiin puolueissa pääosin hyvin vastaan, toivottavasti nyt siirrytään sanoista tekoihin rakentamaan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Sostelaiset asiantuntijat ovat neuvottelijoiden käytettävissä. 

Ajankohtaista: Kysely: Hyvinvointialueiden ja kuntien järjestöavustuskäytännöissä on vielä työtä

Hyvinvointialueiden ja kuntien työnjako järjestöjen avustamisessa on monin paikoin vielä epäselvä, ilmenee Järjestöjen sote-muutostuen alkuvuonna tekemästä Järjestöavustukset kunnissa 2023 -kyselystä.

Lue kyselyn tuloksista lisää verkkouutisesta: Kysely: Hyvinvointialueiden ja kuntien järjestöavustuskäytännöissä riittää vielä työtä.

Vuonna 2024 myönnettävien uusien STEA-avustusten haku alkaa 17.4.

Uusien STEA-avustusten haku alkaa STEAn verkkoasioinnissa maanantaina 17.4.2023. Hakuaika päättyy 31.5.2023 klo 16.15.

Avustusten hakuilmoitus ja ohjeita avustusten hakemiseen on julkaistu STEAn verkkosivuilla.

Lue lisää

Metropolia auttaa järjestöjä rahoitushaussa

Vuoden 2023 kolmas MINNO-projekti tarjoaa kolmelle sosiaali- ja tervaysalan järjestölle mahdollisuuden hankesuunnitelman laadintaan liittyvään yhteistyöhön Metropolian kanssa. MINNO-projekti 3/23 toteutetaan syys-lokakuussa 2023.

MINNO-innovaatioprojektit ovat merkittävä osa Metropolian toimintaa ja yksi keskeisistä tavoista toteuttaa työelämäyhteistyötä. Monialaisilla, työelämäyhteistyössä tehtävillä innovaatioprojekteilla vastataan aluekehittämishaasteeseen ja integroidaan tutkimus- ja kehittämistyötä opetukseen.

Lue lisää SOSTEn sivuilta: Haku käynnissä: Metropolia auttaa järjestöjä rahoitushaussa.

Tervetuloa avoimuusrekisterin esittelytilaisuuteen 25.4. klo 9–12

Eduskunta hyväksyi avoimuusrekisterilain, joka velvoittaa lobbaajia ilmoittamaan eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvasta lobbauksesta avoimuusrekisteriin ensi vuoden alusta lähtien.

Oikeusministeriö ja Valtiontalouden tarkastusvirasto järjestävät lobbareille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille esittelytilaisuuden, jossa kerrotaan avoimuusrekisterilaista ja rekisterin käyttöönotosta sekä annetaan vastauksia aihetta koskeviin kysymyksiin.

Tilaisuutta voi seurata paikan päällä tai verkkolähetyksenä, ja myöhemmin siitä julkaistaan tallenne.

Oikeusministeriö on myös julkaissut avoimuusrekisteristä oppaan.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 20.4.

Teemapäiviä ja järjestöjen materiaaleja: Tule mukaan viettämään Sivistysviikkoa!

Vuoden 2023 Sivistysviikko järjestetään 8.–14.5.2023. Viikon teemana on Sivistys – demokratian dynamo! Lähde yhteisösi kanssa mukaan Sivistysviikkoon. Voit tuoda tekemäänne hienoa sivistystyötä näkyviin toteuttamalla tapahtuman, järjestämällä dialogin tai osallistumalla somekampanjaan. Tapahtumasi saa näkyvyyttä Sivistysviikon verkkosivulla ja saat käyttöön valmiit materiaalit viestinnän tueksi.

Lue lisää ja osallistu kampanjaan

Lue SOSTEkirje kokonaisuudessaan täältä