Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 44/2022

Joulunaika: Joulu kärjistää köyhyyden ja yksinäisyyden kokemuksia
Onneksi on joku – järjestöt ovat tukena myös jouluna

Vuoden synkimpänä aikana joulu on odotettu juhla. Kaikille joulu ei kuitenkaan ole ilon ja yltäkylläisyyden aikaa. On perheitä, joissa juopotellaan ja nyrkit heiluvat. On yksinäisiä aikuisia, lapsia ja nuoria. Ja on vanhuksia, joiden luona käyvät vain kotihoidon hoitajat. Olemme koonneet sivuillemme tietoa, mitä kaikille avointa toimintaa, kriisitukea, ruoka-apua ja muita palveluja jäsenjärjestömme tarjoavat joulunaikaan. #OnneksiOnJoku

Ajankohtaista: Hintojen nousuun on saatavilla apua – tukea sähkölaskuihin on haettava itse

Sähkön hinnan ja muiden elinkustannusten nousun vuoksi moni tarvitsee apua. Talvi lisää energiakustannuksia entisestään. Hallituksen uusilla päätöksillä helpotetaan pienituloisten ja etenkin lapsiperheiden toimeentuloa. Osa tuista koskettaa ihmisiä, jotka ovat saaneet etuuksia jo aiemmin. Osa voi tarvita tukia ensimmäistä kertaa. Apua on saatavilla mutta usein vaikea löytää. SOSTE kokosi tuista ja myös järjestöjen avusta koosteen.

Oletteko yhteiskunnallinen yritys?

Järjestöjen ja yhdistysten palvelutuotanto on helppo tunnistaa yhteiskunnalliseksi yritykseksi, kun se on eriytetty järjestön omistaman osakeyhtiön toiminnaksi. Yhteiskunnallinen yritystoiminta ei kuitenkaan ole rajattu vain tiettyyn juridiseen muotoon, muistuttaa Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama SOSTEblogissa.

Haku käynnissä: Järjestösi mukaan innovaatioprojektiin? Toimi nopeasti

Vuoden 2023 ensimmäiseen Metropolia-AMK:n innovaatioprojektiin (MINNO) on enää viikko aikaa hakea. Ehdota haastettanne ratkaistavaksi ja järjestöänne projektiin 21.12. mennessä. Tänä syksynä Metropolian liiketalouden opiskelijat saivat tehtäväkseen muun muassa arvioida erään järjestön vertaisryhmätoiminnan taloudellisen arvon. 

Lue lisää ja hae mukaan MINNOon

Kysely: Vastaa kyselyyn järjestöjen vapaaehtoistoiminnasta

Vapaaehtoiset ovat kansalaisjärjestöille elintärkeä voimavara. Heidän avullaan pyöritetään monenlaista toimintaa tapahtumista viestintään ja järjestön kehittämiseen. Allianssi, Kansalaisareena, Kulta ry, Suomen Olympiakomitea ja SOSTE selvittävät, miten korona ja muut kriisit ovat vaikuttaneet järjestöissä vapaaehtoistoimintaan yleisesti ja aktiivisten vapaaehtoisten määrään. Lue lisää Allianssin sivuilta ja vastaa viimeistään 15.1.2023.

SOSTEkirje kokonaisuudessaan täältä