Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 35/2022

PÄÄKIRJOITUS: Tieto liikkumaan viranomaisten välillä

Monet viranomaiset edellyttävät asioita ratkaistessaan, että ihmiset toimittavat suuria määriä tietoja omasta elämäntilanteestaan, terveydentilastaan tai tuloistaan. Suuren osan toimitettavaksi edellyttämästään tiedosta viranomaisen jokin osasto tai naapurivirasto jo tietää. Tulevalla vaalikaudella pitäisikin ryhtyä määrätietoisesti edistämään tietojen yhteiskäyttöä, jotta viranomaiset eivät rasita asiakkaitaan – onpa kyse yksittäisestä ihmisestä, järjestöstä tai yrityksestä – sellaisella, minkä julkinen valta jo valmiiksi tietää.

Finnsight 2022 -työpaja

Järjestökentän tulevaisuusvalta 3.11. kello 10–12

Kansalaisareena ja SOSTE järjestävät Finnsight-työpajan, joka on osa valtakunnallista Finnsight-ennakointifoorumia. Teemana on tänä vuonna tulevaisuusvalta, joka tarkoittaa valtaa määritellä tulevaisuusnäkymiä. Työpajassa tarkastelemme tulevaisuusvallan käyttämistä järjestöissä. Kenen ehdoilla järjestötoimintaa kehitetään? Tervetuloa!

Järjestöjen osallisuus ja yhteistyö hyvinvointialueilla -seminaari 10.11.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen toimeenpanon yhdyspintojen valmisteluryhmä järjestää tämän seminaarin torstaina 10.11. kello 10–12. Seminaarissa kuullaan myös Järjestöjen sote-muutostuen edustajan puheenvuoro. Seminaaria pääsee seuraamaan soteuudistus.fi-sivuston kautta.’

HYVÄ TIETÄÄ: Etsitkö harjoittelijaa tai työntekijää?

Järjestöt voivat ilmoittaa veloituksetta avoimesta työ- tai harjoittelupaikasta tai opinnäytetyön aiheesta Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoille Laurean JobTeaser-rekrytointiportaalin kautta. Lue lisää Laurean sivuilta. 

Kansainvälinen vertaistuen päivä 20.10.

Juhlapäivän tarkoituksena on huomioida, kiittää ja juhlistaa vertaistukijoiden tekemää arvokasta työtä ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa. Voit esimerkiksi lähettää kiitoskortin tai -viestin tai kiittää vertaistukijoita somessa käyttämällä Kansalaisareenan kampanjasivulta löytyviä somemateriaaleja ja hashtageja #SuuriKiitos ja #vertaistuki.

Käy kurkkaamassa SOSTEkirje täältä