Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 31/2022

Pääkirjoitus: Potilasturvallisuus taattava kaikissa oloissa

Hoitajaliitoilla on perusteltuja syitä tavoitella parempia palkkoja ja työehtoja jäsenilleen, hoitajat ovat terveydenhuollon selkäranka. Potilasjärjestöissä on herännyt ymmärrettävä huoli potilastuvallisuudesta, koska lakkosuunnitelmat kohdistuvat tehohoitoon niin, että samalla kielletään suojelutyö sekä hoitajien tilapäiset siirrot muista yksiköistä. On helppo yhtyä viranomaisten kantaan, että tämä saattaa kriittisesti sairaat potilaat kuolemanvaaraan, kun kaikkia ei voi siirtää muiden sairaaloiden teho-osastoille, ainakaan turvallisesti. Toivottavasti sopu saavutetaan. Jollei, tarvitaan kaikki keinot käyttöön, jotta elämää suojellaan.

SOSTEN TAPAHTUMAT: Järjestöjohdon syysfoorumissa etsittiin ratkaisuja hoitoon pääsyyn ja hoitajapulaan

SOSTEn viime viikolla 6.9. järjestämää Järjestöjohdon syysfoorumia puhuttivat ajankohtainen sosiaali- ja terveyspolitiikka, viestintä ja johtajuus sekä järjestöjen rooli kansakunnan resilienssin vahvistajana. Paneelikeskustelussa hoitoon pääsyn ongelmia ja hoitajapulaa ratkoivat Lääkäriliiton, Tehyn, Hyvinvointiala Hali ry:n ja Diakonissalaitoksen johtajat.

Järjestöjen SOTE-muutostuki: Tule tapaamaan meitä Kuntamarkkinoilla 14.–15.9.

SOSTE ja Järjestöjen sote-muutostuki ovat mukana Kuntamarkkinoilla 14.–15.9. Kuntatalolla Helsingissä. Tule tapaamaan meitä osastolle 3A5 ja kuulemaan, miten sote-järjestöt voivat tukea päättäjiä, kuntia ja hyvinvointialueita! Löydät samalta osastolta myös Hengitysliiton, Pelastakaa Lapset ry:n, FinFami ry:n ja EHYT ry:n.

Kyselyt: Nuorille suunnattu kysely sosiaaliturvasta ja sen tulevaisuudesta nyt auki

Lapsia ja nuoria kuullaan osana sosiaaliturvauudistuksen valmistelua. Nuoret voivat kertoa mielipiteensä sosiaaliturvasta ja vaikuttaa uudistukseen vastaamalla kyselyyn 31.10. mennessä. Kysely on suunnattu 13–20-vuotiaille. Sitä saa jakaa vapaasti verkostoissa ja suoraan nuorille. Lisätiedot ja linkki kyselyyn STM:n sivulla.

Teemapäivät: Muistiviikko 19.–25.9.

Muistiviikon teemana on Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa. Muistiliitto ja eduskunnan muistikerho järjestävät tiistaina 20.9. kello 14.30–16 kaikille avoimen webinaarin, jossa kansanedustajat keskustelevat ajankohtaisista muistisairaiden ja heidän läheistensä elämään liittyvistä teemoista. Lue lisää teemaviikon tapahtumista Muistiliiton sivuilta.

Koko SOSTEkirjeen löydät täältä