Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 28/2022

Pääkirjoitus: Terveydenhuolto ei romahda

Terveydenhuollon tila puhuttaa. On maalattu sellaista kuvaa, että järjestelmä olisi romahtamisen partaalla. Tilanne ei toki ole hyvä, henkilöstöpula on paikoin vakava ja kuormitus on koronan, sen aiheuttaman hoitovelan, helteisen kesän ja monien muiden tekijöiden vuoksi suuri. Muutosta tarvitaan, lisäresursseja myös. Terveydenhuoltojärjestelmä on kuitenkin kaukana romahduspisteestä – hoitoa annetaan ja saadaan joka hetki: ensihoito palvelee, leikkaussalit toimivat, samoin neuvolat, vuodeosastot ja terveysasemat.

Kysely: Vaikuta SOSTEn tapahtumien tulevaisuuteen!

Millaisia mahdollisia suurtapahtumia tulevaisuudessa järjestämme? Mitä tapahtumiin liittyviä tarpeita yleisesti on? Haluamme kuulla jäsenjärjestöjemme, muiden järjestöjen sekä yhteistyökumppanien näkemyksiä, jotta osaamme suunnata tapahtumamme tulevaisuudessa. Vastaathan kyselyyn 31.8. mennessä.

Terveisiä budjettiriiheen: Esitetyt leikkaukset palkkatukeen ja työllisyyspoliittiseen avustukseen peruttava budjettiriihessä

Järjestöjen 100-prosenttisella palkkatuella on työllistetty kaikkein heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevia. Vaarana on, että uudistuksen seurauksena suuri joukko ihmisiä syrjäytyy työmarkkinoilta pysyvästi.

Ajankohtaista: Järjestöjen toiminnan turvaaminen on osa turvallista sote-siirtymää

Turvallisessa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen järjestämisvastuun siirrossa on muistettava huomioida myös järjestöjen toiminta ja toimintaedellytykset.

Hyvä tietää: Välineitä toivon tukemiseen MTKL:n maksuttomista koulutuksista

Mielenterveyden keskusliiton syksyn 2022 kurssiopas Uusi Alku on ilmestynyt. Tarjolla on kursseja, koulutuksia ja tapahtumia mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja kaikille, joita huolettaa oma tai läheisen jaksaminen. . Heti syyskuussa on tarjolla 5 koulutusta ammattilaisille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia työhönsä. Kaikki koulutukset ovat maksuttomia.

Nämä ja paljon muuta SOSTEkirjeessä