Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 26/2023

Luotu: 9.08.2023

Pääkirjoitus: Hallitusohjelman vaikutukset esiin

Sosiaali- ja terveysjärjestöillä on edessä kova syksy. Keskustelu Suomen uudesta hallituksesta on pyörinyt vanhojen kirjoitusten ruotimisen ympärillä. Vähemmälle on jäänyt hallituksen ohjelma, joka osuu kipeästi lukuisiin jäsenjärjestöjemme edustamiin ihmisiin. Näiden vaikutusten esiintuonti on nyt sote-järjestöjen vaikuttamistyön keskiössä. Vaikka valtiontalouden tasapainotustarve on toki ilmeinen, meidän on tarjottava oma, inhimillisempi vaihtoehtomme ja osallistuttava keskusteluun aktiivisesti.

Tervetuloa Sosiaali- ja terveyspolitiikan päiville 11.–12.10.

Miten terveyseroja voi kaventaa talouden raamien tiukentuessa, ja mitä konkreettisia toimia avoimen yhteiskunnan ja yhdenvertaisuuden toteutuminen vaativat? Näihin ja muihin kuumiin kysymyksiin pureudutaan Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivillä, jotka SOSTE järjestää yhdessä STM:n kanssa. Tule mukaan syventymään tämän hetken tärkeimpiin sosiaali- ja terveyspolitiikan aiheisiin ja laajentamaan tietopohjaasi alan huippuosaajien johdolla! Osallistujille tarjoutuu myös tilaisuus yhteiseen keskusteluun keskeisten päättäjien ja asiantuntijoiden kanssa. Voit osallistua paikan päällä tai etänä.

Ilmoittaudu mukaan

Sosiaalisten innovaatioiden päivä 7.11. hakee satelliittitapahtumia

Päivä järjestetään ensimmäistä kertaa, ja se kokoaa yhteen sosiaalisten innovaatioiden kehittäjät, verkostot ja rahoittajat. Tavoitteena on edistää sosiaalisia innovaatiota ja luoda ekosysteemi, joka tukee alueen kehitystä ja eri toimijoiden yhteistyötä. Tarjolla on puheenvuorojen ja paneelien lisäksi case-esittelyitä ja verkostoitumista. Tapahtuman järjestää Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hanke, jossa SOSTEkin on mukana. Tutustu päivään Innokylässä.

Haettavassa satelliittitapahtuman ohjelmassa voi olla esimerkiksi verkostoitumista, alueen sosiaalisten innovaatioiden pitchauksia ja niihin liittyviä jatkosuunnitelmia tai vaikka alueen yhteisen yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseen tarkoitettu aloitustapahtuma.

Hae mukaan

SOSTEkirje luettavissa täältä