Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
SOSTEkirjeTiedotteet

SOSTEkirje 26/2022

Pääkirjoitus: Vilkas syksy edessä

Syksyllä eduskunta odottaa käsittelyynsä viimeisiä hallituksen esityksiä. Pöydällä on sote-järjestöjen ja ennen kaikkea niiden edustamien ihmisten kannalta merkittäviä asioita, ja vaalikauden viimeisten valtiopäivien tunnelmaan vaikuttaa aina vahvasti lähestyvä vaalikamppailu. Mitä yhtenäisempiä me järjestöt olemme, sitä paremmin saamme äänemme kuuluviin.

Ajankohtaista: Syksyn M/S SOSTE 2022 -risteily on peruttu

Varustamo ei pysty järjestämään M/S SOSTE -risteilylle korvaavaa alusta, joten syksyn risteily joudutaan perumaan. Ilmoittautumiset perutaan, ja matkatoimisto Matkapojat oy on yhteydessä osallistujiin henkilökohtaisesti.

Kysely: Hyvinvointialueiden sote-palveluja kehittävät järjestöt toiveikkaita vaikutusmahdollisuuksistaan

Iso osa sote-palvelujen kehittämisessä mukana olevista järjestöistä näkee sekä käynnissä olevassa palvelujen kehittämistyössä että tulevaisuudessa myönteisiä merkkejä, mutta epäilyjäkin on. Tämä selviää Järjestöjen sote-muutostuen tuoreesta tilannekuvakyselystä, jossa selvitettiin hyvinvointialueiden palvelujen kehittämisessä mukana olevien järjestöjen näkemyksiä.

Tervetuloa hyvinvointialuevaikuttamisen webinaariin!

Tule hakemaan työkalut tehokkaaseen vaikuttamiseen hyvinvointialueilla SOSTEn ja Järjestöjen sote-muutostuen maksuttomasta webinaarista tiistaina 23.8. kello 9.30–11.

Tavoitteen tekniset kokoamisohjeet – tervetuloa webinaariin 26.8.

Hyvä tavoite on sellainen, jonka ulkopuolinenkin ymmärtää yhdellä silmäyksellä. Mutta miten se asetetaan? Siitä SOSTE järjestää yhdessä STEAn kanssa maksuttoman webinaarin perjantaina 26.8. kello 9–10 vaikuttavuudesta kiinnostuneille järjestötoimijoille.

Varaa jo paikkasi Sosiaali- ja terveyspolitiikan päiville!

Lisää tietoa ylläolevista sekä muista aiheista ja ilmoittautumiset löydät uudesta SOSTEkirjeestä tästä