Järjestötieto.fi
Tiedotteet

Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry siirtää sääntömääräisen kokouksensa syksyyn

TIEDOTE: POHJOISEN YHTEISÖJEN TUKI – MAJAKKA RY SIIRTÄÄ SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN KOKOUKSENSA SYKSYYN

Maanantaina 3.5.2021

Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry:n hallitus ilmoittaa, että se lykkää yhdistyksen sääntömääräistä kokousta jälleen, tällä kertaa lokakuuhun 2021. Sääntöjen mukaan yhdistyksen kokous olisi pitänyt pitää maaliskuun loppuun mennessä.

Yhdistyksen hallitus haluaa avoimuuden nimissä tiedottaa jäsenistöä ja sidosryhmiään siitä, että yhdistykseen on kevään ajan kohdistunut sosiaali- ja terveysministeriön tarkastus. Tarkastuksen kohteena on Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry:n avustusvarojen käyttö usean edeltävän vuoden ajalta.

Tarkastuksen kesto ja laajuus ovat olleet syynä siihen, että yhdistys ei ole voinut käsitellä sääntömääräisiä asioita vuosikokouksessaan. Yhdistyksen hallitus katsoo, että se tarvitsee ministeriön tarkastusraportin nähtäväkseen ennen kuin se voi esittää jäsenistölle sääntömääräisten asioiden käsittelyä. Sääntömääräisiin asioihin kuuluvat muun muassa hallitusvalinnat, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntäminen tilikaudella vastuussa olleille henkilöille. Tämän takia kokouksen lykkääminen uudelleen nähdään ainoaksi vaihtoehdoksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön edustajat eivät ole ottaneet eivätkä ota kantaa yhdistyksen virallisen kokouksen järjestämiseen, sen siirtoon eivätkä tiedota tarkastusraportin tuloksista ennen raportin lopullista valmistumista. Kokouksen siirtäminen on tarkastuksesta erillinen prosessi, josta päätettäessä on konsultoitu asiantuntijaa.

Tarkastus ja siihen välillisesti liittyvät, yhdistyksen sisäiset prosessit ovat sitoneet ja tulevat sitomaan yhdistyksen henkilöstöresursseja merkittävissä määrin. Yhdistys kiittääkin jäsenyhteisöjä ja yhteistyökumppaneita ymmärryksestä haastavassa tilanteessa. Lisäksi yhdistys korostaa, että sillä on vilpitön halu auttaa selvitystyössä ja tehdä tarvittaessa mahdollisia korjaavia toimenpiteitä saadun ohjeistuksen mukaisesti.

Pyydämme jäsenyhteisöjämme ilmaisemaan kirjallisesti, mikäli nämä vastustavat kokouksen siirtoa sekä vastustamisen perustelut maanantaihin 10.5.2021 kello 16 mennessä. Kirjelmä toimitetaan sähköpostitse info@pyt.fi tai kirjallisena Meri-Lapin Järjestökeskus Majakkaan, Pohjoisrantakatu 14, 94100 KEMI.

Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry
Toiminnanjohtaja
Annemari Kallio

PDF

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *