Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Osallisuusviikko tuo perheiden äänen kuuluviin

Osallisuusviikkoa vietetään 13.-17.9.2021. Sähköiset kyselyt ovat kuitenkin hyödynnettävissä ja auki koko loppukuun ajan. Tämä mahdollistaa perheiden laajemman kohtaamisen niin palveluissa kuin erilaisissa ryhmissä, toiminnoissa ja tilaisuuksissa. Osallisuusviikon idean mukaisesti perheitä kohdataan jalkautumalla kaikkialle missä perheet luontaisesti liikkuvat. Samalla heillä on mahdollisuus vastata sähköiseen kyselyyn. Kyse ei siis ole pelkästään kyselyyn vastaamisesta, vaan myös keskustelut vanhempien ja lasten kanssa ovat keskeisessä osassa.

Tarjoamme teille materiaalia ja valmiit, vanhemmille ja lapsille suunnatut sähköiset kyselylomakkeet.

Kyselylomakkeiden viimeistelyä varten tarvitsemme vielä tarkat tiedot kyselyiden toteutuspaikoista (vanhempien ja lasten kyselyiden osalta paikkakunnat, joissa kyselyt toteutetaan, kohtaamispaikkakyselyn osalta kohtaamispaikan nimi). Kokoan tiedot ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamienne tietojen pohjalta – mikäli tiedot ovat muuttuneet tai täsmentyneet, olethan yhteydessä.  Olen myös itse tarvittaessa yhteydessä teihin lähipäivinä. Tiedot tulee toimittaa minulle viimeistään 3.9.

  • Markkinointimateriaalit  julkaistaan elokuun lopussa.
  • Kyselylomakkeita on kolme, sähköiset kyselylomakkeet julkaistaan viikon 36 lopussa
    • Lasten kyselyn voi toteuttaa palveluissa ja toiminnassa, joka on lapselle tuttua. Lapsiystävällisyys on huomioitu kyselyssä mm. Papunet-kuvien avulla. Myös kyselyn kieli on pyritty pitämään yksinkertaisena. Kysely toimii parhaiten pienten ja alakouluikäisten lasten kanssa.
    • Vanhempien kysely on laajempi ja sitä voidaan hyödyntää erilaisissa palveluissa ja toiminnassa, esimerkiksi perhekeskuksissa, perheiden palveluissa, erilaisissa tapahtumissa ja ryhmissä sekä järjestöjen toiminnassa. Kyselyllä kerätään tietoa vanhempien toiveista ja tarpeista. Vanhempien kysely on suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi. Parhaillaan selvitämme, saammeko kyselyn myös pohjoissaamen kielellä.
    • Kohtaamispaikkakyselyssä kartoitetaan vanhemman kokemuksia kohtaamispaikasta, jonka toimintaan hän osallistuu. Se toimii ko. kohtaamispaikan sekä kunnan/alueen kohtaamispaikkatoiminnan arvioinnin ja kehittämistyön tukena.

Saatte kaikki materiaalit ja kyselylomakkeet sähköpostitse. Lisäksi ne julkaistaan Lastensuojelun Keskusliiton/Perheet keskiöön!- hankkeen verkkosivuilla  vkon 36 lopussa
https://www.lskl.fi/hankkeet/perheetkeskioon/osallisuus-perhekeskuksissa/

Olemme luoneet Osallisuusviikolle myös Facebook-tapahtuman, jonne kaikki ajankohtainen info kootaan. Tapahtuma löytyy nimellä ”Osallisuusviikko”. Sinne kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan!

Tulosten analysointi ja raportointi

Syyskuun jälkeen Perheet keskiöön!- hanke kokoaa kyselyiden tulokset yhteen. Teemme valtakunnallisen raportin sekä vastaajamääristä riippuen myös yhteenvedot alueittain/paikkakunnittain. Olemme mielellämme mukana pohtimassa alueenne tuloksia ja kehittämiskohtia yhdessä teidän kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *