Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Millaista syömishäiriöihin liittyvää toimintaa Meri-Lappiin tarvittaisiin?

Luotu: 02.08.2022

Syömishäiriöliiton Pohjois-Suomen SYLI-keskus toimii Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella tarjoten vertaistukea syömishäiriötä sairastaville sekä heidän läheisilleen. Lisäksi tuemme ja koulutamme alueen ammattilaisia sairauden kohtaamiseen ja varhaiseen puuttumiseen liittyen. Mikäli työyhteisössäsi herää tarvetta syömishäiriötietoudelle, varhaisen tunnistamisen ja puuttumisen välineille ja omalle työssäjaksamiselle haastavan kohderyhmän parissa, voimme tarjota teille koulutusta joko paikan päällä tai etäyhteyksillä. Koulutuksemme ovat tyypillisesti kestäneet noin 1,5-2h ja ovat täysin maksuttomia. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme saamaan koulutuksiin mukaan myös vapaaehtoisen kokemuspuhujan kertomaan omaa tarinaansa.

Tällä hetkellä kasvokkain tapahtuvaa toimintaa ei vielä ole Meri-Lapin alueella, mutta etsimme aktiivisesti toimintaan uusia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisella tulisi olla omakohtainen kokemus syömishäiriön sairastamisesta tai läheisen roolista. Olemme suunnitelleet alustavasti Meri-Lapin Järjestökeskus Majakan kanssa yhteistyötä siten, että mikäli saamme vapaaehtoisia ryhmänohjaajia, voisivat vertaisryhmät kokoontua Majakan tiloissa. Mikäli sinulla on asiakkaana ihmisiä, joilla on toipuminen ja elämäntilanne riittävän vakaa ja voimavaroja löytyisi vapaaehtoistehtäviin, laita minulle siitä viestiä, niin saisimme tukitoimintaa mahdollisimman pian käyntiin!

Järjestimme 1.6. Majakan tiloissa Kemin alueella työskenteleville ammattilaisille matalan kynnyksen verkostoitumistilaisuuden ja sinne löytyi mukavasti osallistujia. Olemme järjestämässä syksylle vastaavaa tilaisuutta Tornioon, mutta paikka ja aika on vielä auki. Tilaisuus toimii mukavana päänavauksena syömishäiriötyön yhteistyölle Meri-Lapin alueella. Lisätietoa saat esimerkiksi meidän uutiskirjeemme kautta sekä Annemarin viestintäkanavilla. Uutiskirjeen pääset tilaamaan täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/21743D65013A47D3

Koulutustarpeissa tai potentiaalisten vapaaehtoisten kohdalla voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä minuun joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Kesäisin terveisin,
Iiris Pitkäjärvi, koordinaattori
iiris.pitkajarvi@syomishairioliitto.fi / 040 841 4882