Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Kumppanuussopimuksella kohti järjestökentän yhteiskehittämistä!

Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Tiivistyvän yhteistyön keskiössä on yhteinen toive kehittää Meri-Lapin järjestökentän osaamisen tunnistamista ja tunnustamista sekä luoda systemaattinen järjestöharjoittelun malli.

Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry tiivistävät yhteistyötään. Alkuvuodesta allekirjoitettuun kumppanuussopimukseen on kaavailtu yhteisiksi kehittämiskohteiksi ammatillisten opintojen työelämässä oppimisen mallintaminen järjestökentän tarpeita vastaavaksi sekä yhdistystoiminnan ja vapaaehtoistyön eri muotojen pilotointi osaksi ammatillisia opintoja. Yhteistyötä tehdään myös Järjestöt oppimisympäristönä -verkostossa ja hanketoiminnassa.

Toiminnanjohtaja Annemari Kallio Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry:stä pitää kumppanuussopimusta tärkeänä askeleena kohti systemaattista järjestökentällä kertyvän osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Järjestöt tarjoavat monenlaisia osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia ja toimivat monipuolisina oppimisympäristöinä eri koulutusasteiden opiskelijoille.

Osaamispalvelujohtajat Tuomo Palokangas ja Sanna Laihinen näkevät kumppanuussopimuksen tarjoavan mahdollisuuden uudentyyppiseen osaamisen kerryttämiseen ammatillisissa opinnoissa. Työelämässä oppimisen mahdollisuus yhdistystoiminnassa, vapaaehtoistyössä ja järjestöjen toimipisteissä tai tapahtumissa tekee näkyväksi kansalaisyhteiskunnan roolin ja auttaa näin osaltaan opiskelijoita hahmottamaan laajemmin yhteiskunnan rakenteita. Samalla kasvaa myös ammatillinen osaaminen aidoissa työtehtävissä.

Tiedote.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *