Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Tiedotteet

Kampanja kysyy, miltä Suomi näyttäisi ilman vapaaehtoistoimintaa – lähde mukaan!

Oikeusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja Kansalaisareena ovat käynnistäneet ison kampanjan, joka kysyy, miltä Suomi näyttäisi ilman vapaaehtoistoimintaa. Kampanjalla nostetaan valokeilaan vapaaehtoistoiminnan merkitys yhteiskunnassa. Kaksiviikkoinen kampanja (7.-20.2.2022) näkyy sanoma- ja aikakausilehdissä, printissä ja verkossa.

Tule mukaan somettamaan

Kerro vapaaehtoistoiminnan merkityksestä ja haasta ihmisiä mukaan toimintaan! Jotta vapaaehtoistoiminta säilyy Suomessa elinvoimaisena, tarvitsemme uusia vapaaehtoisia. Kampanjan viestin viemiseen tarvitaan mukaan koko vapaaehtoistoiminnan kenttä!

Kampanjan somemateriaaleista löydät mm. ammattimaisesti toteutetut videot. Some-kansiosta voit kopioida helposti videon pääviestin somepostauksen yhteyteen tai laatia tekstin pohjalta oman versiosi.

Kaikki kampanjatekstit löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tässä linkki kampanjan materiaalikansioon: 

Hashtagit: #vapaaehtoistoiminta ja #omatapaosallistua 

Ilmoita uusia vapaaehtoistehtäviä

Nyt on myös hyvä hetki ilmoittaa uusia vapaaehtoistehtäviä ja katsoa, että tehtävät ovat ajan tasalla Vapaaehtoistyö.fi-palvelussa: https://vapaaehtoistyo.fi/

Kampanjaa koskevat yhteydenotot:

Hankepäällikkö Sini Lahdenperä, p. 0295 150 013, sini.lahdenpera@gov.fi

Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Anne Porthén, p. 050 551 0057, anne.porthen@kansalaisareena.fi

Kansalaisareenan vs. viestintäpäällikkö Annika Raveala, annika.raveala@kansalaisareena.fi, 045 7833 0280

Lisätietoja:

https://kansalaisareena.fi/kampanja-kysyy-milta-suomi-nayttaisi-ilman-vapaaehtoistoimintaa/

https://vapaaehtoistyo.fi/fi

Yli puolet suomalaisista on jossain vaiheessa elämäänsä mukana vapaaehtoistoiminnassa muodossa tai toisessa. Vapaaehtoistoiminnalla tiedetään olevan merkittäviä ihmisten hyvinvointia edistäviä vaikutuksia, ja sillä on korvaamaton rooli muun muassa urheiluseuroissa, pelastustoiminnassa, potilasjärjestöissä, kotoutumisen parissa, ympäristötyössä ja kulttuurikentällä. Kaikella tällä on myös merkittävää kansantaloudellista merkitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *