Meri-Lapin Järjestökeskus Silta
Järjestöblogi

COVID-19 ja etätyö

Jätä kommentti

Hellou!

Nimeni on Alexei. Aloitin työskentelyn Majakassa noin kuukausi sitten osana tietotiimiä. Ajattelin hieman kertoa millaista on ollut aloittaa työt koronaviruspandemian aikana.

COVID-19:n takia olen suorittanut työni täysin etänä, mikä on ollut mielenkiintoinen kokemus. Sinänsä etänä työskentelyssä ei ole mitään kummallista, mutta työn alkuvaiheessa se voi olla hieman haastavaa. Ensimmäisinä päivinä työntekijä tarvitsee paljon opastusta, jota on mielestäni vaikeampi saada etänä. Jatkuvasti joutuu olemaan muihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, kun jokin on epäselvää. Minun kohdallani tämä ei onneksi ole ollut ongelma, sillä olen saanut vastaukset kysymyksiini pikaisesti ja selkeästi. Ensimmäisellä viikolla sai myös käydä läpi paljon ohjeita ja aineistoa, jotka löytyivät Majakan käyttämästä pilvipohjaisesta palvelusta.

Etäkokoukset ovat olleet iso osa etätyöskentelyä. Suuria ongelmia niissä ei ole vielä tullut vastaan (kunhan nettiyhteys on pelannut), mutta ne on ne pikkuasiat jotka täytyy pitää mielessä kokouksen aikana. Esimerkiksi kun mykistää mikrofonin, se mykistys helposti unohtuu päälle omalla puheenvuorolla. Äänenlaatu voi myös vaihdella riippuen siitä, mitä laitteita osallistuja käyttää, mutta ainakin toistaiseksi senkin suhteen kaikki on ollut ok.

Etätyöskentelyssä on kyllä hyviäkin puolia. Onhan se kiva, ettei tarvitse matkustaa joka päivä Torniosta Kemiin, varsinkin kun henkilöautoa ei ole käytössä. Saa myös työskentelyn aikana kuunnella vapaasti musiikkia muita häiritsemättä. Jatkuva kotona istuskelu ja sosiaalinen eristäytyminen voi toki olla monelle hyvin puuduttavaa, mutta introverttina nämä asiat eivät ole minua juuri haitanneet.

Järjestökeskukseen olisi tarkoitus palata elokuussa, mutta katsotaan nyt miten tilanne tästä kehittyy. Odottaako meitä koronan uusi aalto vai onko pelko aiheetonta? Joka tapauksessa on parempi olla varovainen, joten muistakaahan pestä kädet usein ja olla koskematta kasvoja!

Alexei Alexeev