Pääkirjoitus: SOSTEn suurtapahtuma uudistuu
SOSTEn hallitus on osana strategiaprosessia päättänyt uudistaa tapahtumakonseptimme. 10 vuoden aikana olemme vuorovuosin järjestäneet M/S SOSTE -risteilyn ja eri puolilla maata kiertäneen SOSTEtalkin. Laivayhtiön epäluotettavuus kumppanina on tehnyt risteilyjen järjestämisestä liian riskialtista, ja myös SOSTEtalkin konsepti kaipaa uudistusta.
Tänä vuonna järjestämme SOSTEtalk-tapahtuman 26.–27.4. Jyväskylässä. Seuraavan kerran olemme Jyväskylässä jälkeen koolla keväällä 2025. Se mitä silloin tapahtuu, luodaan yhdessä jäsentemme kanssa.
Ajankohtaista: Järjestöjen yhteinen selvitys: Kansalaisjärjestöjen toimintamahdollisuuksia parannettava
SOSTE, Fingo, KANE ja Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry ovat julkaisseet Kansalaisjärjestöjen toiminnan merkitys yhteiskunnalle (pdf) -selvityksen. Ensi vuoden alussa Suomessa siirrytään uuteen malliin järjestöjen julkisessa rahoituksessa. Puolet kyselyn vastaajista (50 %) katsoo, että valtionavustusten taso tulee säilyttää ennallaan verotulojen tai valtionyhtiöiden voittojen tilanteesta riippumatta. Sen sijaan yli kaksi viidestä (45 %) vastaajista on sitä mieltä, että valtionavustusten tasoa tulee madaltaa, mikäli verotulot tai valtionyhtiöiden voitot pienenevät. Lue lisää selvityksestä.
Vielä ehdit mukaan 2.3. klo 13! Vaihtoehto leikkauslistoille – hyvinvointitalous seuraavan hallitusohjelman keskiöön
SOSTE tuore julkaisu esittää hyvinvointitalouden hallinnan periaatteet ja konkreettisia toimia, joilla hyvinvointitalous nostetaan julkisen päätöksenteon ytimeen. SOSTEn pääekonomisti Anni Marttinen muistuttaa, että ”hyvinvointitalouden ohjausta tarvitaan, koska maailman kantokyky ei kestä nykyistä kulutusta ja ihmisten hyvinvointi jakautuu tällä hetkellä erittäin epätasaisesti”. Julkaisuseminaarin paneelissa mukana Helsingin kaupunginvaltuutetut Minja Koskela ja OzanYanar sekä valtiovarainministeriön johtava erityisasiantuntija Olli Kärkkäinen. Osallistu paikan päällä tai etänä!
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan
Sote-järjestöjen määrä lähes ennallaan
Suomessa on edelleen noin 11 000 sosiaali- ja terveysjärjestöä. Vuoden 2023 alussa sosiaali- ja terveysalan järjestöjä oli 10 708, mikä on lähes sama määrä kuin vuonna 2022. SOSTE selvitti lukumäärät myös hyvinvointialueittain. Lue lisää ja katso määrät.
Hyvä tietää: Järjestödigi-kartoituksen 2022 tulokset julkaistu
Järjestödigi-kartoitus selvitti viidettä kertaa suomalaisen järjestökentän kehitystä digitalisaation hyödyntämiseen, digiosaamiseen, viestintään ja sosiaaliseen mediaan liittyen. Tulosten vuosivertailun ja monipuolisen vastaajaryhmän myötä kartoitus tarjoaa runsaasti tietoa ja vinkkejä aihepiiristä. Tieke ry, Viestintä-Piritta Oy ja Vitec Avoine Oy kiittävät kaikkia vastaajia. Lue lisää ja lataa raportti ja katso julkaisutilaisuuden tallenne Järjestödigin sivuilta.